SAM’S KLEDINGACTIE STEUNT BESTRIJDING HONGERSNOOD IN ZUID-SOEDAN

De inzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood vindt dit najaar weer plaats.
U kunt de kleding inleveren op maandag 30 oktober 2017. Op 31 oktober wordt die dan opgehaald.
Antonius Abtkerk Hees: van 9.00 tot 16.00 uur.
De Goede Herderkerk: van 9.30 tot 12.00 uur.

Sam’s Kledingactie in Udenhout heeft voor het komende najaar, in samenwerking met hulp
organisatie Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2017 naar een bijzonder project, waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden. Samen met Cordaid gaat Sam’s bijna 4.000 gezinnen voorzien van een hulppakket. Zo’n pakket bevat vissersmaterialen, gereedschappen en zaden, zodat de gezinnen weer zelf voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.
Sam’s Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor Mensen in Nood. Samen met honderden vrijwilligers worden jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt besteed aan hulpprojecten over de hele wereld.