PASTOOR VAN GORP EVEN ‘IN ZWAAR WEER’.

PASTOOR VAN GORP EVEN ‘IN ZWAAR WEER’.
Beste parochianen rond de Antonius Abt, we willen u kort informeren over de gezondheidssituatie van onze pastoor, pater van Gorp. Zoals u weet is pater Jan Eijkman vorig jaar plotseling overleden. Dat is voor de geloofsgemeenschap van de Goede Herder een hard gelach, maar het is de congregatie even hard aangekomen.
Samen met pater Eijkman was pater van Gorp het priester-duo, naast de twee broeders.
Samen bedachten ze een thema voor de Advent of de Vastentijd, de potcasts met de preken voor de zondagen en werkten dit uit. Sinds hun komst naar Catharinahof waren ze buren en omdat pater van Gorp rector is van hun communiteit, zorgde hij voor zijn mannen als ze ziek waren. Met pater Eijkman is hij de laatste jaren – toen diens ogen slecht werden – veel naar de dokters van het CWZ mee geweest. En momenteel zijn er zorgen over de gezondheid van een van de broeders, dus ook dat vraagt zijn aandacht.
Hij is met het overlijden van pater Eijkman veel verloren en zoals ieder mens die dit overkomt, heeft hij tijd nodig dit verlies te verwerken en plaats te geven in zijn leven. Mede daardoor is hij wat dagelijks minder lang op de pastorie, zijn er geen kerstkaarten verstuurd naar u, onze vrijwilligers, en is hij kwetsbaarder dan ooit in zijn gezondheid. We moeten hem (allemaal) wat meer ondersteunen dan eerder, maar dat doen we graag, dat hebt u al gemerkt in de afgelopen weekends. Denk aan hem in uw gebeden, dat zal hem ook sterken en goed doen!
Berry Tijsse Klasen namens het locatieteam Antonius Abt.