Spiritualiteitsdag (za. 11 feb 2017)

Spiritualiteitsdag

Thema: Loslaten en thuiskomen
Inleider op deze dag is Leo Fijen, journalist en schrijver van spirituele boeken. Hij komt een lezing geven over het thema van zijn laatste boek: Loslaten en thuiskomen. Dat is een briefwisseling met de bisschop van Den Bosch, Gerard de Korte, over het belangrijkste thema in een mensenleven.

Iedereen moet in zijn of haar bestaan dingen en mensen loslaten. En iedereen wordt daardoor gedwongen ook op zoek te gaan naar een nieuw thuis. Leo Fijen neemt in zijn lezing de stappen door bij loslaten en vertelt concrete verhalen over het houvast op die onzekere weg. Hij schetst tenslotte de belangrijkste voorwaarden om thuis te komen. Daarmee is deze lezing een pelgrimage door ieders leven.

Praktische informatie

De dag duurt van 10.30 tot 13.30 uur (vanaf 10 uur inloop met koffie en thee, en om 9.30 uur de mogelijkheid om deel te nemen aan de Eucharistieviering in de naastgelegen Sacramentskerk).
De dag wordt afgesloten met het middaggebed en de lunch. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!
De organisatie van de dag is in handen van het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS).
Locatie van de dag is de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, Nijmegen.
Voor meer informatie over het programma, aanmelden en kosten van de dag: www.parochiespiritualiteit.org.