De vespers van Sergei Rachmanioff

Antonius Abt kerk

Kamerkoor Poco Più (Nijmegen), dat regelmatig optreedt in de Antonius Abt kerk, en Collegium Vocale Zutphen vormen deze keer samen één groot koor en zingen de prachtige Vespers van Rachmaninoff.

In het begin van de vorige eeuw was er in Rusland een ware revival van de traditionele Russische (koor)muziek. Net als Tsjaikovsky, Gretchaninov en anderen schreef ook Sergei Rachmaninoff (1873-1943) in die periode een aantal koorwerken. In die nieuw ontstane Russische koortraditie wordt zijn Vespers genoemd als het onmiskenbare hoogtepunt. Slechts twee weken had Rachmaninoff nodig om in februari 1915 dit meesterwerk te schrijven. Dirigent is Saskia Regtering. Zondag 15 januari om 15.00 uur in de Antonius Abt kerk.

Toegang: € 17,00 in de voorverkoop en € 20,00 aan de kerk.
Voorverkoop via www.pocopiu.nl en bij boekhandel Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat 29, Nijmegen