Kerstmarkt Effata

Op vrijdag 19 december van 16.30 tot 20.30 is er opnieuw een Kerstmarkt in de Dominicuskerk. De sfeervol verlichte ingang is aan de dagkapel aan de Groenewoudseweg. Daar staan diverse verkoopstandjes met kerstartikelen en er is een ikonenhoekje. Ook is er een informatiestand van de kindercrèche Sizakala, waar wij ons als parochie sterk voor maken: hulp bieden voor nieuwe lokalen voor 70 kleuters in het dorpje Machibini, in de provincie KwaZulu-Natal in Zuid Afrika. In de kerk kunt u genieten van de kerstsfeer. Af en toe worden er kerstliederen ten gehore gebracht, in een hoekje worden kerstverhalen verteld. De bloemsiergroep biedt ter verkoop mooie kerststukjes aan. Er is een koffiehoek met gebak uit de keukens van parochianen, die daarvoor hun beste recepten hebben gekozen. Er is erwtensoep, er zijn worstenbroodjes om de inwendige mens te versterken.

Natuurlijk is ook dit jaar aan de kinderen gedacht. Er is een knutseltafel in kerstsfeer, daar kan men kerstballen in driehoekvorm (komt dat zien!) in elkaar knutselen en mooie kerstlichtjes maken.

Er is een expositie van Afrikaanse Kerststallen. De opbrengst van deze Kerstmarkt is bestemd voor het Afrika-project “Sizakala”.

Anton van der Meer