Tissonant zingt: Palet aan herfstklanken

Het jaarlijkse concert van Vocaal Ensemble Tissonant zal gehouden worden op zondagmiddag 2 november 2014 om 15.00 uur in de Antonius Abt kerk, Dennenstraat 121 Nijmegen. De titel van het concert is: Palet aan herfstklanken.

TissonantHet concert bestaat uit drie delen, die ieder een eigen kleur hebben.
Het eerste deel bestaat vooral uit een drietal versies van O Salutaris Hostia: een sobere versie van de la Rue, een uitbundige van Rossini en een ingetogen versie van Liszt. Het tweede gedeelte is moderne koormuziek. Tissonant zingt o.a. werken van drie nog levende componisten: Lauridsen (Dirait-on en Sure on this shining night), Mäntyjärvi (Come away, Death) en Whitacre (Five Hebrew love songs). Het derde deel bevat een aantal werken van vooral de jonge Mozart, zoals het Veni Sancte Spiritus en Inter natos mulierum. Het concert wordt begeleid door strijkersensemble, orgel en piano en het staat onder leiding van dirigent George Dielemans. De entree is € 10 (inclusief pauzedrankje) en kinderen t/m 12 hebben gratis toegang.

(Op 21 december zal dit concert nogmaals uitgevoerd worden in enigszins gewijzigde vorm in verband met het kerstfeest. Dat zal zijn in de Martinuskerk, Kerkstraat 10, Cuijk)

Van harte uitgenodigd!

Verdere informatie over het vocaal ensemble kunt u vinden op www.tissonant.nl