Migrantendag 25 mei 2014

De Rooms Katholieke kerk is een wereldkerk. Mensen uit heel verschillende culturen vormen samen de kerk. Wie in een ander land naar de kerk gaat, zal ontdekken dat het overal hetzelfde én anders toegaat. Een mis bijwonen in een vreemde taal is anders dan bidden en zingen in je eigen taal. Daarom bezoeken migranten graag vieringen in hun eigen taal en moet men erg wennen aan de Nederlandse manier van vieren en kerk-zijn. Migrantenzondag is door het Bisdom in het leven geroepen om migranten de ruimte te bieden iets van hun manier van vieren en kerk-zijn in hun parochie te delen. Dit jaar vindt deze dag plaats in de Ontmoetingskerk, Meijhorst 70 33, Nijmegen. Hulpbisschop Monseigneur Mutsaerts zal voorgaan. Verder zal Burgemeester Bruls hierbij aanwezig zijn.

Programma:

11.00u Feestelijke Eucharistieviering met muziek, talen en gebruiken uit diverse werelddelen.
12.30u Start middagprogramma met optredens en volop ruimte om elkaar te ontmoeten o.a. bij de gezamenlijke lunch met gerechten uit ieders geboortestreek.
16.00u Afsluiting

Ontmoetingskerk Dukenburg, Meijhorst 7033, 6537 EP Nijmegen. secretariaat@ontmoetingskerk.net