Concertaankondiging Artis

PANiek

Een programma met liederen, verhalen en gedichten op het thema dieren. Zondag 23 maart nemen Vocaal Ensemble PANiek en presentatiekunstenaar Jeu Consten de luisteraar mee op een verrassende ‘safari’ door het rijk der dieren.

Of het ook een beestenbende wordt?

Antonius Abt kerk, Dennenstraat 121 Nijmegen. Aanvang: 15:00 uur; toegangsprijs € 10,00.

Door de eeuwen heen hebben componisten inspiratie geput uit het dierenrijk. Luister maar eens naar het aanstekelijke lied van Orlando di Lasso over de gekmakende aanwezigheid van een vlo. Of naar het madrigaal van Thomas Vautor, die het droefgeestig geluid van een uil zo mooi verbeeldt. Insecten, koekoek, wilde eend, merel, hinde, os en panter; ze komen deze middag allemaal langs in composities van o.a. Janacek, Hindemith, Mäntyjärvi, Tormis en Wachner.

Ter afwisseling van de zang presenteert Jeu Consten proza en gedichten op hetzelfde thema.

In 1975, tijdens het Interuniversitair PAN-concours in Nijmegen, liet Vocaal Ensemble PANiek voor het eerst van zich horen. Nog altijd is het een welkome gast op de podia in de regio en daarbuiten. Concertreizen voerden PANiek naar België, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Portugal en Pskov, de Russische zusterstad van Nijmegen.

Het uit twaalf zangers bestaande ensemble treedt zonder dirigent op, maar krijgt in de voorbereiding naar een concert deskundige begeleiding. Dit keer nam Caroline Westgeest de coaching voor haar rekening.

Meer info: www.vocaalensemblepaniek.nl

Jeu Consten speelde in zijn jonge jaren in 14 Nederlandse jeugdfilms. Na zijn studie andragogiek werkte hij als docent, wetenschappelijk medewerker en kroegbeheerder/barkeeper.

Sinds 1990 is hij werkzaam als presentatietrainer (‘Presentatiekunst’) en auteur van het boek ‘Ik kwam, sprak en overwon’. De laatste jaren legt hij zich toe op het schrijven van kinderboeken.