Bericht uit Roemenië van Bertien van der Meijden

Roemenië

Met behulp van, onder andere uw steun met de Vastenactie van 2012, heb ik 1½ jaar in Onesti in Roemenië bij Saskia Verdoes kunnen werken voor de straatkinderen. Inmiddels ben ik sinds begin januari weer aan het werk als leerkracht op een basisschool in Ochten.

Ik wil iedereen nog een keer heel hartelijk bedanken voor alle giften, steun, kaartjes enz. in de afgelopen tijd, toen ik in Roemenië verbleef. Het was fijn om te merken dat zoveel mensen vanuit Nederland aan ons dachten en met ons mee leefden. Het multifunctionele centrum (Oaza) is nu helemaal in gebruik genomen en er worden veel (nieuwe) activiteiten opgestart. De straatkinderen gaan regelmatig, volgens een rooster, douchen en komen ook vaak even langs voor eten of wat gezelligheid. Ook wordt er heel fijn met middelbare scholen samengewerkt. In Nederland ben ik contactpersoon voor Saskia Verdoes en haar stichting. Nogmaals heel hartelijk dank!

Bertine van der Meijden