In memoriam Ans Holleman – Van Kuijk

Beter laat dan nooit

Op 30 november kreeg ik ’s middags bericht van het overlijden van een veel betekenende vrouw uit onze parochie, Ans Holleman.

Ans was een begrip voor onze geloofsgemeenschap en zij hoorde als het ware bij het meubilair. Wat heeft zij zich met een enorm enthousiasme en een geweldige inzet jarenlang ingezet voor onze gemeenschap. Ik denk dan vooral aan de versiering van onze kerk. Zij kwam, zij zag en zij overwon. Op donderdag 5 december vierden we in “HAAR” kerk Antonius Abt dat zij voor het laatst in ons midden was en het was tekenend voor haar dat er zoveel familie, vrienden en vriendinnen aanwezig waren. Hartverwarmend! Dat kan ook niet anders, want zij was betrokken en zorgzaam, met een warm hart voor haar kerk. Als de kerk er maar feestelijk uitzag, gewoon in een weekend, bij een huwelijk of uitvaart, maar vooral met Kerstmis, zag je haar stralen. Ik vind het geweldig dat nu, tijdens haar uitvaart, er al een gedeelte van de Kerststal stond, en ik weet zeker dat ze tegen al haar medewerksters, die het af moesten maken, wilde zeggen: Dames, laat zien wat je kunt en houd het vol! Het is een van de mooiste klussen die je in de kerk mag doen. Je geeft er veel mensen een geweldig goed gevoel bij. Ans, ook ik zal je heel erg missen en wil je graag nog eens bedanken voor die vele jaren dat je de kerk een mooi gezicht hebt gegeven.

Wij gunnen je allemaal de rust, die je echt verdiend hebt! Ik wens ook de familie alle sterkte toe en we weten dat je op ons allemaal blijft letten!

p. K. van Gorp s.c.j.