Wayquis Peru

Wayquis Peru

Afgelopen jaar was een jaar van veel verandering binnen Wayquis Peru.
Bij het begin van de vastenactie hebben velen van u een zaadje meegenomen om een typisch Peruaanse peper mee te planten. Wij hoopten op veel zonnige dagen, zodat er veel vruchten aan zouden komen. Ik hoop dat dit bij velen van u gelukt is, nu de zomer in Nederland wat laat begonnen is. Ook in Cuzco was het een koud jaar, waarin voor het eerst echt sneeuw is gevallen.

Gelukkig kan ik u meedelen dat wij op ons project een vruchtbaar jaar hebben gehad en dat wij dit jaar alle projecten, die wij begroot hadden voor 2013 en zelfs voor een deel voor 2014, hebben kunnen realiseren dankzij uw hulp.

Het weekend van 30 november en 1 december staan wij in de kerk met producten uit Peru. Ook kunt u daar dat weekend een Peruaans recept ophalen. Dit recept heeft als basisingrediënt de peper, die u begin het jaar hebt kunnen planten en die hopelijk deze maand tot volle vrucht is gekomen.

De opbrengst van onze verkoop gebruiken wij in 2014 om een lokale melkboer binnen het dorp te helpen bij het verbeteren van zijn stallen e.d. Wayquis wil nu samen met boeren gaan kijken naar verbeterpunten binnen de melkveehouderij. Hopelijk zien wij u het weekend van 30 november en 1 december.

Met vriendelijke groet,
Marjan Schamp